Malmö Hapkidoklubb: Kulladalssporthall | Klemensgatan 102 | 215 66 Malmö | Tfn 0709-34 31 52 | info@malmohapkido.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HapkidoNytt!

Den 20 augusti kör vi igång nybörjarträning i Hapkido i Kulladals sporthall.

 

VT-07

Stockholmslägret 2-3 juni!


Hapkido kommitténs vårläger gick av stapeln i början av Juni och vi från Malmö Hapkido var förstås på plats för att insupa inspiration, kunskap och glädje. Seminariet var under två dagar där Master Yu(Felix), Master Dick, Master Chago, och Master Kadergran skiftades om att undervisa.

Deltagare från Sverige och Lettland fanns på plats för att lära sig mer om Hapkidon, och även för att lära känna varandra i de olika klubbarna. Malmö Hapkido representerades av Johan, Ronny och Ingvar.

Vad har vi fått lära oss från lägret?

-Passion! Glädje! Vänskap! Är något de flesta tar med sig hem.
-Vi har olika stilar inom Hapkidon. Dessa läger hjälper oss att förstå varandra bättre, byta kunskaper, och få nya kontakter.
-Vi har under lägrets gång utövat bl a: försvar mot kniv, slag, grepp och en del matt- teknik.

Hapkido kommitténs möte!

Bilden från höger;
-Ronny
-Master Kadergran
-Master Chago
-Master Dick
-Master Felix
-Johan


Hapkido kommittén höll möte efter genomfört seminarie, där olika frågor och förslag togs upp:

-Skapa en dan gradlista bara för Hapkidon.
- Vad skall kommittén göra för Hapkidon? Alla ideer och förslag mailas till Dick Skantz på förbundet.
- Informera och bjuda in press och media till kommande läger.

Vi från Malmö Hapkido tackar alla för ett mycket trevligt läger och hoppas att vi ses snart igen trots alla blåmärken!Gradering!


Onsdag 16/5 fick Stefani ny grad och bälte. Vi gratulerar över en väl genomförd gradering och den nya graden, Johan och Ronny.


Fakta om Hapkido!


Hapkidon har sitt ursprung i den Japanska samurajstilen Daito Ryu Aiki Jujutsu. Malmö Hapkido kombinerar ett flertal tekniker, såsom: Slag, kast, sparkar, fall och greppteknik. Ordet Hapkido kan översättas till den koordinerade kraftens väg.


Må bra Genom Hapkidons breda spektrum får Du en allsidig träning, som tillsammans kommer att ge Dig ett ökat välbefinnande.

Öka Ditt självförtroende Precis som i all försvarsteknik ligger fokus på att kunna försvara sig, ta sig ur eller undvika en obehaglig situation. Genom att träna Hapkido regelbundet, kommer Ditt självförtroende att öka.

Prova på! Vi har löpande intag året om. Du är välkommen att prova 2 ggr gratis, för att se om Hapkido är något som passar dig.